you're not the only one staring at the sun

image27
ja, igår besökte vi vårt kära grannland. köpenhamn var för tungt för våra stackars studentplånböcker, så istället blev det färja till helsingör. en kille på skånetrafiken fixade min och christels biljett eftersom vi var nybörjare, och jag tjänade 60 öre på köpet. vilken snällis.
resten av dagen gick som en dans(k, hoho) och medan de andra köpte tröjor och sjalar och händer nöjde jag mig med ett par solglasögon som jag inte ser alltför dum ut i. mina fötter ömmade när jag kom hem och jag hade egentligen ingen energi till ett orkesterrep, men glad var jag iallafall och vad gör man inte för viggo.
idag är sista dagen på lovet och den ska jag tillbringa genom att plugga svenska och spanska. lite iallafall. kanske ska jag också gå ut och göra några glädjeskutt i det fina vårvädret. nej, stryk kanske.

welcome to my world

dagens
problem:
kortbetalning
citat: "man får lov att dansa om man vill" /expediten på Bianco
glädje: ett svettigt aerobicspass
ilska: två små tonårspojkar har kul när de punkterar cykeln
beslut: grönt eller vitt?
känsla: vår! (eller?)
medhåll: carlings är ovälkomnande
upptäckt: mars 2007 - underbar fysiklektion i vårvärmen. mars 2008 - snö och minusgrader. (nostalgi?)
gratissak: forexkolor
längtan: helsingör med galna underbara människor
soundtrack: coldplay - yellow


image25

cowboybyxor

idag har jag skrattat.
min kära storasyster kom hem och höll mig sällskap, ensam som jag är med att ha lov även denna vecka. vi lagade soppa, gräddade potatisbröd, pratade danska och gjorde en väldigt fin fransk dikt ("j'aime la vie - mais oui - la vie en marron" ungefär). sen åt vi våfflor med grädde och hallonsylt tills vi mådde illa, allt för att hedra våffeldagen. en flöjt togs fram från vinden, och blev kompad av piano i guldet blev till sand. det lät ungefär som när två åttaåringar spelar konsert för första gången. sen skrämde mamma mig med sin ring och det hela slutade med en gruppkram och danska avskedsfraser.
på väg hem från musikskolan hade jag följe med steph, och vi fick världens skrattattack åt hur vi, för bara ett år sedan, satt sönder ett bord på malmö opera precis när det var som tystast. sen beklagade vi oss över svenskan och pratade med christel på högtalartelefon tills vi frös sönder våra tår. och nu är jag hemma, och inte har jag pluggat det jag skulle, men det gör inget alls. för dagar som denna borde det finnas fler av. dagar som inte verkar så speciella, men som av någon anledning etsar sig fast i minnet ändå. imorgon ska jag leta skor med min knasiga syster, och på torsdag invaderas grannlandets alla secondhandaffärer av the gangstas. je l'aime.

livet är underbart

image18jag skäms över att säga att jag är uttråkad. på lov ska man inte vara uttråkad, och till och med lillekatten gav mig menande blickar. därför bestämde jag mig för att göra något åt det, och det resulterade i ett en timme långt hemmagjort friskis & svettispass framför en film på tv:n och sedan kaloriigentagning med hallonbåtar, överbliven tårta och en macka med grädde och hallon på (ibland får man konstiga idéer, men det var faktiskt rätt gott). nu känner jag mig lika tjock som igår, men det är ju påsk. och den lilla italienska killen (som nog är ungefär i min ålder nu) är så söt (ge mig honom!) att jag glömmer bort min runda mage för en stund.
imorgon ska jag läsa ut ringaren i notre-dame, vare sig jag vill det eller inte. belöningen får bli att stryka ännu en sak från plugga-listan. och att springa en runda i snöovädret.

I wandered lonely as a cloud

jag cyklade hem i den frostkalla luften och tänkte på gamla tider. den lilla vårkänsla som fortfarande fanns kvar i mig krympte ihop till ingenting när jag tänkte på hur påsken var förr. särskilt minns jag en påsk för sju, åtta år sedan, när vi satt utomhus och drack påskmust och jag och mina syskon letade efter de godisfyllda äggen som mamma hade gömt någonstans i trädgården. min bror hade valt mitt svanslösa rosa kaninägg för skojs skull, och jag ville såklart ha samma ägg som min syster - det ville jag alltid - det grönglittriga med en rosett på. solen sken, fåglarna kvittrade och man kunde vara barfota i trädgården, och riktigt känna glädjen kittla mellan tårna. jag tror jag log konstant den där dagen. om inte synligt, så iallafall inombords.
jag vet inte hur ofta jag blir nostalgisk, men just den där familjekänslan är något jag saknar. jag saknar mellanmålen då min syster berättade om sina knäppa skoldagar, jag saknar när min bror lärde mig spela introt till nothing else matters på gitarr och jag saknar kvällsmaten med te, mackor och tända ljus. jag saknar mina syskon. nu för tiden ser jag mer än nånsin fram emot årets alla högtider, då de kommer hem och ger mig den där trygga familjekänslan inombords igen. vi spelar kort, dricker te och småbråkar sådär som bara syskon kan. men nu är det påsk, och inga syskon är hemma. kanske är det därför, och på grund av de iskalla vindarna utomhus, som påsken i år känns som en stor besvikelse. de fula kycklingarna man gjorde på fritids har ersatts av en stor tomhet.
menmen. jag får väl drömma mig tillbaka, fånga känslan och hoppas att godiset från konsum smakar lika bra som förr.

your great adventures are waiting shortly

gårdagens girls night out var fantastisk för att
sushi är gott
vi hade rätt i att sweeney todd är blodig
promenader i lund är något av det mysigaste som finns
det inte längre är lika pinsamt att skämma ut sig
miriams skrämda min fortfarande får mig att skratta
fika och prat på espresso house är som bäst en halvtimme innan de stänger
man inte kan få en bättre början på ett lov

idag har jag varit duktig för att
gårdagens godis inte är uppätet
jag har läst 100 sidor fallna änglar
en spanskasammanfattning är gjord
jag har dammsugit hela huset
jag stod ut med en timmes träning till schlagermusik
en blåbärspaj står ätfärdig på bordet

på lovet ska jag
prata ut med det gamla gänget
baka kanelbullar, drömmar, chokladsnitt och muffins
äta upp kaffechokladägget jag fick av linnea
läsa ut två böcker
träna bort allt illamåendeframkallande godis
leta efter skor
bränna en skiva
planera världens roligaste idrottslektion
prata med the gangstas en hel natt
besöka köpenhamn (hur kunde jag glömma?!)
skriva ner mina drömmar
räkna dagarna till sommarlovet
och lite till


paper cup words

"don't hold yourself like that
you'll hurt your knees"
damien rices genialiska ord var precis vad jag behövde för att inte störa ihjäl mig på hjärnsläppet jag fick under fysikprovet, för att lindra beslutsångesten och för att helt enkelt låta alla nedtyngande tankar försvinna. för vissa ord har, i exakt rätt sekund, förmågan att få min hjärna att till sist förstå att jag alltid tänker för mycket på saker. jag önskar jag kunde spara ordens hjälpande känsla i en burk, så att den kunde återanvändas varje gång min hjärna blev överbelastad. det skulle allt vara något.

a little's enough

14 sommarjobb är sökta, om jag inte har tappat räkningen. risken för det är dock rätt stor, eftersom jag tillbringat större delen av dagen med att skriva siffror sida upp och sida ner i mitt fysikhäfte. men det har gått ovanligt bra, och när huvudet inte orkar mer, och man går ut och känner vårdofterna (trots en förkyld näsa) och låter lavendelkvistar fastna i vantarna, för att sedan cykla till en nedsläckt gympasal och få ny energi av en timmes yoga - då kan man nästan inbilla sig att fysik är kul. iallafall om man har lockat fram lite systersprallighet med hjälp av en CD-skiva. châ-te-let... châtelet.

friday light naive

björn gustafsson var med i robins
och visst blir man lite kär
ja, tänk om det fanns fler björnar

I was just thinking

varm mjölk med honung är min räddning dessa förkylda dagar. efter att jag har snörvlat mig fram med en glasburk över huvudet kan jag iallafall krypa ihop i soffan och titta på tv med den benvita muggen i händerna, något som får mig att minnas mina år som liten. mamma gav mig alltid varm mjölk med honung när jag var sjuk. det kändes varmt, tryggt och tröstande, precis som mamma själv. så kanske är det därför jag fortfarande tycker om känslan i att dricka det, fastän det återigen gör ont i halsen bara några minuter efter att muggen är tom. men just därför kan jag fortsätta dricka tills halsonten har gått över helt, och helt enkelt hoppas att varm mjölk med honung är min räddning även den kommande fysikfulla helgen.

för övrigt: http://www.myspace.com/wrestlingwithangels. vackert.

I remember

denna veckan har
42% av mina tåg varit mer än 10 minuter försenade
jag tvättat mina smutsvita converse
februari tagit slut
jag tagit tag i sommarjobbssökandet
tiden inte räckt till för mer än 1 timmes träning
jag gillat mitt hår
jag läst mer än dubbelt så mycket av ringaren i notre dame än jag hade tänkt
mina omsydda jeans fått komplimanger
jag ätit en halv liter blåbär i olika former
godisförbudet hållts
jag fått den bästa av världar
ett mvg i matte c lagts till bland mina betyg
jag drömt att stephanie dog och att det var mitt fel
min fiol låtit underbart
jag fått reda på min blodgrupp
jag sett två cinderella-filmer
jag insett hur mycket jag vill att coldplay ska släppa sin skiva

image15


I stumble and fall

dagar som denna borde inte få existera
hade det varit söndag
hade allt varit i sin ordning,
men nu är det lördag
och på lördagar
ska man inte
knarka sum 41 - with me
saosin - you're not alone
eller coldplay - the scientist
man ska inte
titta ut och känna
samhörighet med regnet
man ska inte
längta efter att det ska bli kväll
så att man får gå och lägga sig
man ska inte
bli negativt nostalgisk av sina minnen
men när allt man inte ska göra
är just det man gör
då sitter själen och skrattar åt en
för att man är så lättlurad att man inte inser
att känslorna bara spelar en ett stort spratt
förlåt mig för min idioti

image13
"in maths the answers are always X and Y,
but in life nobody knows."

RSS 2.0